2016. május 8., vasárnap

25.fejezet - Tired of thinking

/TaeHyung szemszög/
Nem erőltetek rá semmit, nem várom, hogy visszacsókoljon, hiszen a meglepetéstől inkább ledermed, így nem tudom megállapítani a pontos reakcióját. Halványan elmosolyodom, aztán elválok ajkaitól, és hátrébb húzódva figyelem, amint lehajtja a fejét. Zavarban van, jobban, mint eddig bármikor.
 - Ezt sem tudod, miért csináltad, igaz? - határozottan szólal meg, mégis nagyon ügyel arra, hogy körülöttünk senki se hallja a szavait.
 - Történetesen de - válaszolok hasonló hangerővel. - Mert ezt szerettem volna.
Nem sok mindent tudok kiolvasni a szemeiből, amikor újra rám emeli a tekintetét, és a csengő hangja megakadályozza, hogy bármit is kiderítsek.
 - Mennünk kéne - motyogja, és meg is indul az épület irányába. Néhány lépés után felsóhajt, hátrafordul, és apró mosoly kíséretében biccent fejével a suli felé: - Nem jössz?



/ HoSeok szemszög/
Jimin társaságában baktatok a következő óránk irányába, mikor megpillantjuk JungGiékat, amint belépnek a főbejáraton. Egy darabig csak bámuljuk őket, majd mikor eltűnnek a szemünk elől, egymásra nézünk.
 - Én nem tudom - emeli fel a kezeit.
 - Tőlem se kérdezd - felelem vigyorogva, miközben újra megindulunk a megfelelő teremhez.
Azok ketten... Még a vak is látja.
 - Tényleg, DaWonékkal mi a helyzet? - kérdezi Jimin, miközben lepakoljuk a cuccainkat és elkezdjük a bemelegítést.
 - Megvannak - vonok vállat egy jellegzetes fintor kíséretében.
 - Amúgy arra gondoltam...
 - Várj, ismerem ezt a nézést - szakítom félbe, miközben a szemöldököm ráncolva figyelem az arcát, végül elröhögöm magamat. - Te csajozni akarsz.
 - Mi ebben a rossz? - igen, le sem lehet törölni az arcáról azt a kaján kifejezést, amikor győzködni próbál. - A két Rómeót hagyjuk pihizni, a többiekkel együtt meg keresünk egy jó helyet - fűz tovább, én pedig keresztbe fonom a karjaimat magam előtt. Egy ideje nem voltak ilyen ötletei, bár SeoHyeon után elég elszántan futott a lányok után. Ki tudja. Talán most, hogy rendbe hozta az étkezési zavarát, ismét tovább szeretné csomózni az élete ezen szálát. Akkor pedig, mint jó barátnak...
 - Jó, legyen - fújtatok tettetett dühvel. ...társnak kéne lennem a dologban.
 - Mondjuk ma este? - érdeklődik tovább.
 - Megőrültél? Hétfő éjjel én biztos nem fogok...
 - Van esetleg jobb ötleted? Alig kell készülni holnapra, ráadásul a szórakozóhelyeken sincsenek annyian, mint mondjuk pénteken vagy hétvégén - magyarázza. - Naaa, legyen legalább ez a hétfőnk kivétel, és ne kelljen utáltként elkönyvelni - pislog.
 - Sírba viszel - motyogom nevetve, miközben az ajtó felé fordulok, ahol a tanárunk nyit ajtót, és felsorakozunk a köszöntésére.
 - Azt majd később, előbb bulizni megyünk.



/Jimin szemszög/
 - Akkor mit szólnátok a Diamond Seoulhoz? - vetem fel lelkesen, és végigpillantok a kocsi népességén a válszok reményében.
 - Srácok, nekem ma nem lesz jó - húzza el a száját a sofőr pozícióját betöltő Jin. - Holnapra be kéne fejeznem egy fontos munkát. Amint hazaérek, nekiállok, és örülök, ha hajnalra be tudom fejezni.
 - Én se érek rá - vágja rá YoonGi. - Viszont nem ajánlom azt a helyet. Azt hallottam, hogy hígítják a piát - suttogja bizalmas hangon, majd a fél fülesén keresztül tovább élvezi az aktuálisan játszott számot.
 - Nam? - fürkészem az utolsó reményünket reménykedve.
 - A stúdióban most nincs félbehagyott munkám, szóval... - von vállat. - Miért is ne.
 - Tudtam, hogy rád lehet számítani - vigyorgok hálásan, természetesen a többieknek címezve a piszkálódást.
 - Nem akarok beleszólni, de a Black Night nem lenne jó? - HoSeok ötlete egyébként teljesen helytálló, még YoonGi is biccenteni látszik egy ásítás közben, aki egyébként érdektelen a témában. - Azon a helyen már jártunk pár alkalommal, és eddig mindig elégedetten jöttünk el.
 - Tökéletes - felelem helyeslően bólogatva. - Akkor ott találkozunk.
Meghagyom nekik, hogy körülbelül mikorra legyenek a megbeszélt hely előtt, aztán sorra hagyjuk el a kocsit, ahogy Jin célpontról célpontra vezetve hazadob minket. Komolyan, szerintem ha nem ülnénk itt is ezen az útvonalon menne haza.
 - Azért egyél indulás előtt - anyának mindössze ennyi a reakciója a tervemre, mikor a házba lépésem után nem sokkal elmesélem azt, én pedig kötelességtudóan leülök az asztalhoz.
 - Mikorra fogsz hazaérni? - kérdezi, hogy megtörje a nyammogásom monoton tempóját.
 - Nem tudom - felelem egy újabb falat után. - Éjfél körül. Természetesen felkelek holnap időben - teszem hozzá, mielőtt az iskola témát bevetve próbálna kompromisszumot kötni az időpontot illetően.
 - Még mindig furcsa, hogy már neked is legális ilyen helyekre járni - motyogja anya, és kezében a kávéjával a nappali felé indul. - Nemrég még az a duci kisfiú voltál, most meg...
 - Mind változtunk - a meleg víz megeresztése miatt talán nem hallja a válaszom, de talán amúgy is magamnak szólnak a szavaim. Nem tudom biztosan.

HoSeok már vár minket, mikor NamJoonnal másodpercre pontosan egyszerre felbukkanunk. A Nap már lemenőben van, és hamarosan kezdetét veszi a Hold irányította napszak. Tökéletes időpont.
 - Azért bánhatják, hogy nem tudtak jönni - sóhajt az utolsó sugarak ellen szemeit takaró srác.
 - YoonGi mostanában elég elfoglalt lehet. Ugyan nem tudom mivel, de az - hadarja a rapper társa, ahogy belépünk az ajtón.
 Egy, már mindannyiunk számára ismerős beltér fogad. Tőlünk jobbra egy tágas szoba nyílik, ez szolgál ruhatárként, a hozzá tartozó kis terasz pedig a dohányzásra kijelölt hely, bár máshol sem tiltott az épületben. A másik oldalunkon a mosdók vannak, valamint néhány biztonsági, akik marcona ábrázattal mérnek végig minden egyes belépőt. Előrébb haladva érkezünk meg a legnagyobb kiterjedésű helyiségbe. Velünk pontosan szemben terül el a széles bárpult, azonban, hogy ide jussunk, át kell vágnunk az előtte elterülő táncolásra használt felületen. Emellett, két oldalt, illetve az emeleten - amelyet a bár oldalainál elhelyezkedő lépcsőkön lehet megközelíteni - kanapék és kisebb-nagyobb dohányzóasztalok várják a különböző felépítésű és méretű társaságokat. Utóbbiról nyílik még egy nagy terasz, ahova a levegőre vágyók látogatnak legtöbbet.
 - Sojut akarok... Az első kört én állom - jelentem ki vigyorogva, és a vezetésemmel megindulunk a pult felé. Biztos vagyok benne, hogy az idő elteltével egyre többen jönnek majd, de most is elegendően vesznek körbe ahhoz, hogy egy jót tudjunk bulizni.
 - Jó lesz ez így? - kérdezi Nam az utolsó pillanatban.
 - Ennyitől nem lesz semmi bajunk - nyugtatom meg gyorsan.
 - Csak a bátorság érdekében, mi? - vigyorodik el, és elsőként emeli meg a poharát, hogy koccinthassunk.

Néhány kör után már csak csendben hallgatom, ahogy HoSeokék felváltva, egymást oldalba bökdösve mutogatnak egy-egy lányra. Nyilván nekem is ezt kéne tennem, hiszen az egész az én ötletem volt.

 - Gyere már basszus, pont hárman vannak és rohadtul csinos mindegyik. Eleget vedeltünk - hajol közelebb NamJoon, és megpróbál elráncigálni az említett hölgyemények irányába.
 - Egy pillanat - söpröm le a kezét, majd egy újabb italt kérek, hogy aztán egy húzásra leküldhessem a torkomon. Rég nem kéne SeoHyeonra gondolnom. Ugyan már. Túltettem magam az egészen.
 - Csak táncolni megyünk, oké?



/JungGi szemszög/
Furcsán érzem magamat. Furcsán könnyűnek, ahogy az ágyban fekve azon gondolkozom, hogy miért nem mertem megszólalni a kocsiban Tae mellett, mikor hazahozott. Furcsán forrónak az ajkamat, és furcsán hidegnek a kezeimet. Furcsán máshol járok, miközben egyik kezemmel a mellém gömbölyödött Yunt simogatom. Furcsán visszhangoznak a fejemben a szavai:"Mert ezt szerettem volna". Furcsán fáradtnak érzem magamat. Mi van, ha túlgondolom az egészet? Már megint ezt csinálom. Mindig ezt csinálom. És még mindig félek.
 - Arrrghmhh - fújtatok - az eddig békésen szundikáló cicát megijesztve -, miközben hasra fordulok, és arcomat a párnámba fúrom, végül lehunyom a szememet, de ez sem használ. Még mindig magam előtt látom a szempárt, és érzem az ajkai puha érintését. Jó lenne tudni, mit jelentett számára, de egyenlőre azt sem tudom, hogy számomra mit jelentett.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Őszintén nem tudom, mire számítottam, de Taehyung így is meglepett az egyenességével, amikor bevallotta, hogy mert ezt szerette volna. Mindenesetre emberesen, büszkén hátba veregetném ezért a lépésért, miközben könyörögnék Giyának, hogy légyszi, légyszi te is lépj valamit, már minden barátotok látja, mi van köztetek! Viszont a végén a már megint, mindig, még mindig részeknél úgy éreztem, hogy az, amiért nem tesz semmit, az a múltjában gyökeredzik, és előbb azt meg kell ismernünk ahhoz, hogy tovább tudjon lépni rajta.
    Hm, szóval Yoongi megint elfoglalt. Ezt egyre gyanúsabb. Nem ő az egyetlen srác, akinek nem volt még szemszöge? Úgy érzem, valami nagyot tartogatsz neki. A másik három srác esti kimozdulásából pedig nem tudom mit várjak, új lányszereplőket (vajon kedvelni fogom őket?) vagy valami rossz történik és inkább féljek? Mindenesetre nem tudok mást tenni, mint reménykedni, hogy nem fognak bajba kerülni és egyikük sem csinál hülyeséget az alkohol befolyása alatt. Mert a remény hal meg utoljára.
    Kíváncsian várom a folytatást! (Nem tudom, ez hosszabb volt-e mint a szokásos, de hosszabbnak érződött, és imádtam olvasni minden sorát!) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Heh, igen, YoonGi szála és JungGi múltja még hátravan...előbbivel egyébként nem tervezek kifejezetten "nagy durranást", csak szeretném felvezetni a dolgot.^^
      Örülök, ha tetszett, egy picit talán hosszabb is volt az eddigieknél. :) Köszönöm, hogy írtál, és kellemes hetet neked! <3

      Törlés